Saturday, February 28, 2009

ABJZ------->AMNM.

Amar Ma'ruf Nahi Mungkar [Anda Bijak Jauhi Zina]

plan bangun pukul 5 30.terlajak pula.aduh.pukul 6.mandi+subuh.siapsiap.6 30 gerak.call aida.ok.sampai rumah dia.tumpang dia pergi sana.erm.kak mira taade.ambil kak sakinah norkhir.kak 'abidah sampai.orait.erm.kak mira+kak sakinah pun sampai.ok.gerak.ambil kak maryam atikah dulu.ambil kak nawal pula.huhu.8 orang naik kereta naza.ana+aida duduk belakang luasluas.kak abidah+kak maryam+kak nawal+sakinah nak gak berhimpit duduk depan.wawawa.
Dewan Besar Pusat Islam Iskandar Johor.[masa nak balik.sempat snap.hure.]

sampai Pusat Islam Iskandar.belum ramai sangat.er.tema hijau.huwa.taa ketahuan.pakai purple.aida maroon+pink.lari tema.geng dengan kak sakinah.dia pakai cokelat.lantak lah.janji pakai baju.ngee.sebelum aida ada beritahu,ABJZ ditukar jadi AMNM [Amar Ma'ruf Nahi Mungkar].wu.sedih.lepastu.masuk dewan.er.keluar balik.masuk balik.kena daftar kat luar dulu.keluar balik.haha.da daftar taatau nak buat apa.naik tempat.er.tempat apa ea?.erm.ha.control room.tengok kak mira+kak fidah buat kerja derang.kak abidah pun join.lepastu kak mira nakal sangat.main tekantekan suis sesuka hati.ambil.salah buka lampu.ha.gelabah.pakcik yang memang expert kat tempat tuh daripada atas pentas naik control room tu.haha.pakcik tu datang je ana+aida+kak abid keluar terus.buat muka slumber.ngee.runrun.huwahuwa.kena sound sikit dengan pakcik tu.eh.kak mira yg buat.haha.maafmaaf.

turun bawah.alihkan beg.terletak beg kat row tengahtengah,kawasan lelaki.aduh.duduk tempat perempuan.ok.banat smih yg dtg taa berapa ramai.paling meriah f3.penuh 1 bar
isan.[ce.1 je.hoho.].derang pun alih beg.salah letak gak.[ana+aida salah letak ikut derang lah.ngee].dah nak start program.kak wadah dtg,tanya aida pasal netball apa entah.eh.derang duduk balik tempat tadi.peh.mana aci ni.lelaki taa jadi duduk situ.sebab taa ramai sangat.jadi ambil 1 row je.belah kanan.suruh kak wadah cop kan tempat.[haha.suka hati je main copcop].ok.duduk depan derang.er.ramai budak Maahad Johor.wa.bagusbagus.yela,maahad tu sebelah pusat islam tu je.huhu.duduk sebelah kakak f6 drpd Maahad tu.erm.friendly gak derang.

Saff One buat persembahan. .:Terangkan Hati:. .:Camar Kelukaan:. .:Sandaran Cinta:. [ni je yang ana ingat.ada lagi rasanya.]

ana da taa ingat sangat tentatif.haha.1st perasmian.panjang berjelajela.pecah rekod **.waha.lepas habis dia berucap ada robot masuk.wah.da maju.robot tu bawa banner ABJZ.robot UTM.mulamula masuk pentas punyala macho robot tu.taa pasalpasal masa da tunjuk banner,nak keluar,ada pelajar UTM angkat pula robot tu.haha.hilang kemodenan.semua gelak je tengok.lepastu ada ice-breaking awalawal.main chicken dance.terasa.wawa.banin r2j3 lead.best gak.tapi taa ikut pun derang.main snapsnap gambar je.ok.sambung.erm.lepastu Saff One buat persembahan.lagu.er.lupa.ok taape.persembahan la gak.habis.lepas ice-breaking ada ceramah.eh.er.ceramah?.lebih kurang lah.Ummi Roses [Raudhatul Sakinah] yg bg ceramah tu.wu.agak menyentuh qalbu.habis.Saff One masuk balik.nyanyinyanyi.

lepastu akh Umayr lak ambil alih.jemput barisan pelakon pentomen bersiap.ok.pentomen start.sangat best!.pelakonpelakon utama akh Zakri+kak Wani.mulamula taa perasan lagi pelakon utama perempuan tu kak wani.sampai part derang 'dating' siap pimpin semua agak shocked disitu.bebudak maahad pun dah terkejut.sekali ada keluar kat screen belakang 'Pelakon-pelakon watak utama ini adalah SUAMI & ISTERI.'hahaha.lepastu baru sedar.kak wani la.ok.da taa kecoh.tutup mulut.nak cerita pasal pentomen kat sini memang nanti jadi post terpanjang kat blog,jadi kira cukuplah cerita pasal pentomen tu.haha.


ok.sambung.Saff One lagi.last persembahan.ok.derang turun.lepastu siapa entah ambil alih tempat Akh Umayr.lupa.tapi.masa semua tengah khusyuk dengar orang bercakap kat atas pentas,tibatiba satu kejutan berlaku lagi.tibatiba ada 2 orang ahli Saff One keluar daripada belakang,menuju ke arah tetamu.kitorang ingat derang nak buat apa,sekali ada sorang ahli Saff One ni pergi tempat perempuan,dia tarik sorang budak perempuan.budak tu salam dia.erk!.bebudak yg tengok.terkejut.haha.ruparupanya ahli Saff One tu abg dia.wawawa.ana taa berapa terkejut sebab sebelum tu ada terdengar derang sebut pasal abg budak maahad tu ahli Saff One.ok.reda.

badge abjz.ngee.

masa ni ummi bagi pesanan+katakata semangat kat 'Anakanak Hidayah'.huhu.

ana pendekkan je terus.sebelum program tammat,akh Umayr naik pentas balik.beritahu,nanti semua dapat badge ABJZ.yay.dapat badge.tunggutunggu.kak timah bg.hure.taa pakai.simpan.aha.lepas ada bacaan ikrar.diketuai oleh akh Zubayr Afiq.ok.habis.semua keluar.ana+aida turun bawah.main dengan anak kak Wani,afifah.wah.style mata kitorang sama.hure!.ni baru rainbow.[apa kena mengena?huhu.].wala.lepastu tgk f3 salamsalam dengan Ummi Roses.ok.salam gak.ambil gambar.keluar.er.panjang beratur nak ambil makanan.taape.beratur gak.ok.dapat.alhamdulillah.makanmakan.baru nak start makan,kak Aimi beritahu,lepasni pergi kenduri kahwin makcik kak Sakinah Salleh,dia ajak.er.apakah.kitorang dah ambil makanan baru diberitahu.huwa.nak taanak habiskan gak.

ok.gerak.masa ni lagi meriah kereta naza tu.naik 9 orang.kak mira+kak aimi+kak maryam+kak muna adilah+kak sakinah 1+kak sakinah 2[haha.kak sakinah salleh yg bg gelaran 1 2 tu.]+kak uzma+ana+aida.memang macam ten sardin.himpithimpit.punyalah kecoh kak sakinah.gelak je sepanjang jalan.
sampai rumah alumni utm.dah turun kereta baru derang cakap ana+aida taa pakai badge ABJZ.aduh.rasa tersisih.derang semua pakai.taape la.pasrah.ok.masuk.jumpa balqis.salamsalam ustazah zanaria.er.pengantin taa sampai lagi ea?.ok la.makan dulu.huwa.nampak sedap.tapi ana+aida memang dah full.kitorang makan muffin cokelat+seri muka je.yg lain makan nasi minyak sebab derang taa makan kat pusat islam tadi.habis.kak aimi suruh ana+aida ambilkan muffin+seri muka untuk derang.ok.ambil banyakbanyak.haha.lastlast ada sorang pakcik ni cakap,ambil je 1 pinggan tu.huhu.agak bengang disitu.buat macho je.ok.lari.masuk.pas kat derang.makan.pengantin taa sampai lagi.okla,gerak dulu.dapat beg kertas.hure.ada cokelat.nanana. balik.himpithimpit lagi.kak sakinah salleh dah taade.senyap je kereta.haha.hantar kak muna+kak uzma.lepastu kak sakinah+kak maryam.ok.sampai rumah aida.zuhur.tengok tv kejap.mak sampai.balik.penat+mengantuk.[tapi taanak tidur.ambil kesempatan online.ngeee.]

AiOrenji:aduh.gambargambar taa sempat upload.sempat upload 1 tu je.lain kali lah tengok.ngee.

2 ale.ale.ale.ale:

Shakiera~ said...

eleh .. beg ketas tu t'tggl kn .. ape daaa .. ahaha !!

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!