Friday, March 27, 2009

gelabah.

spelling bee.ngiiiii.taa suka bunyi lebah.ngilu.

pagi MDP buat jamuan sikit.sempena hari lahir kak wan yang taa sepat disambut 14 mac lalu.huhu.bawa kek.makan.nyumnyumnyum.belajar.habis class.ada lawatan daripada SMI Al-Amin Kemaman.nampak kak marsha.kak zubaidah.huwa.nak jumpa kak zubaidah.tapi nampak dia masa derang dah nak balik.adeh.kelewatan.taape la.han je sempat jumpa.insyaALLAH lain kali jumpa lagi.wu.ok.

MY.agak tergendala bila semua leka tengok tetamu datang.uhu.ada pertandingan bercerita setiap class.class kitorang han wakil.tapi han gelabah.sebab taa buat apaapa preparation.kitorang pun join gelabah.dia cari je sesiapa yang boleh ganti dia.semua taanak.kesian han.kalau la ana taa gelabah untuk cakap kat depan orang ramai,dah lama ana gantikan dia.ceeh.huhu.maaf han.taa dapat membantu.lamalama sikit,han tenang.odi datang membantu.dah plan nak buat alaala lakonan sikit kat belakang masa han bercerita.sekali taade.class kitorang tade.hure.han happy.semua happy.taa payah peningpening lagi.ok.zuhur.puasa tengah hari.ikut han round satu sekolah bincang hal debate dengan pihakpihak terlibat.kitorang jadi pengiring.agak sai'e gak la kan disitu.bilik guru-kantin-bilik guru-kantin.pejabat.aargh.tu je tempat kitorang tawaf.[haha.tadi sai'e,tibatiba tawaf pula.adui.].last sekali,han+syah masuk bilik guru zainab,nak jumpa ustazah hawanis.ana+niesa pergi koop.beli air.dah beli.minum.aaah.sedap.lega.tunggu derang depan bilik guru.lambatnya.ada pengumuman.suruh semua pergi dewan qadisiyyah.erm.kejap ea.nak tunggu sahabatsahabat.uhu.lastlast kitorang pergi je dulu.derang lama lagi kot.otw naik dewan,ana dengar ustaz sebut beberapa nama.'Nur Hidayah binti Zulkharnain'.eh.nama ana ke tu?.bukan ea?.dah tu siapa?.agak gelabah.ada apa kat dewan?.huhu.runrunrun.masukmasuk je ada beberapa orang duduk atas kerusi kat depan.er.aida panggil ana.duduk sebelah shaz.blur lagi masa tu.spelling bee hari ni?.ha?.bukan esok?.apa ni.mana haci.dah cakap esok,kenapa buat hari ni?.gelabahgelabah.dah la ana duduk hujung sekali.pesertapeserta banat:kak azzah+kak bieha+kak kimah+kak sakinah [form3]
+aida+fathin+mimi+arisha+abrar+alin+shaz+alia [form2]+mus'ifah+raden+sajiah [form1*ni je ke?.ana lupa la.maaf.huhu.].pesertapeseta banin:adib+afiq [afiq ea nama budak baru ni?.adeeh.taa kenal.maafmaaf]+farhan+iyad+aris+anas [form3]*rasanya ni je kan banin?.uhu.ok.duduk.alamak,cintaku taade.berdoubledouble gelabah.alin ajak turun ambil penguat semangat.ok.jom.yay.cintaku.genggam seerat mungkin.pertandingan untuk lower form.form3 dulu.perkataan teacher junita ambil daripada words science.aduh.taa study dong.tenangtenangkan jiwa.dah la chance sekali je.salah sekali,ok.out.taa macam nak ngeri kan.makin lama makin ramai form2 diarahkan out.ana dah seram.nasib last sekali.dapat gak relaxrelax.eh.taa.taa dapat pun.jantung berdegupdegup macam nak terkeluar je.kena eja kat depan.guna mic.depan semua orang.saje je dengki.tahu la ana taa boleh nak cakap dalam keramaian macam ni.huwa.tolong.help.nur hidayah.ha.nama ana kena panggil.eja symmetrical.er.dah la audience bising macam apa.nak wooouwoou pula.ada gak kena campak dengan mic ni nanti.bising.taa suka bisingbising macam ni.aargh.tension dengan suasana.taa suka taa suka.masa nak jawab tu memang ana picitpicit cintaku kuatkuat.ustazah pun ketawa je tengok ana gelabah.ala.bertambah gelabah la kan.lagilagi kena cakap kat mic.huwa.dugaan.cabaran.rintangan terhebat rasanya.first time sepanjang tahun 2009 ana bercakap kat mic.tidaktidaktidak.kenapakah.jawab gak.teett.wrong.ok.blah jom.kak hakimah pun masa first round kena out,time ana nak join audience dia cakap,hidayah,kita sama la.ya.memang sama.sob.eh.taa.relax lagi.caricari adikberadik ku.ha.kat belakang.pergi cepatcepat.sampai kat derang baru dapat eja dengan betul.aargh.gelabah sangat kat depan tadi kot.wu.sampai sana taa tahu kenapa tibatiba menggigil.aargh.penyakit parkinson kah ini?.han kata tangan ana dah macam aircond.first time derang cakap tangan ana sejuk.sebab selamalama ni ana memang terkenal la dengan manusia berdarah panas.asal nak panas je semua rebutrebut tangan ana.haha.pula.hari ni dalam sejarah.tangan ana sejuk.beku.kaku.betapa hebatnya la penangan bercakap kat mic dalam majlis keramaian macam ni.setakat dalam class boleh lagi.dalam class nak karaoke depan class pun layan je.ni depan semua.banin banat.taa ke seram.ok.tenangtenang.yang masih bertahan masa tu arisha [form2]+kak bieha [form3]+sajiah+raden laila syifa'+mus'ifah [form1].banin ada 2 je.farhan+iyad [form3].punya la terror budak dua orang ni.muka slumber.words pelikpelik senang je derang eja.walla.power deh.second round.kak bieha+arisha+raden+mus'ifah tumpas.ok.taape.arisha,kitorang bangga dengan nt.cewah.tinggallah sajiah+farhan+iyad.sajiah budak speaking.farhan+iyad budak pelik.powerpowerpower.final,ramai nak teacher ambil words daripada dictionary physic+chemistry+biology kat atas meja.walla.semua suspen.farhan dapat word pelik.audience semua ternganga.sekali dia eja.correct!.teacher pun excited.power deh budak ni.iyad+sajiah pun lepas.peh.memang power.pukul 4.habis.result taatahu lagi.tapi ada dengardengar.sekiansekian dapat tempat ke3.lalala.

0 ale.ale.ale.ale: