Tuesday, March 10, 2009

hari KRS+ujian LK.

pagipagi sampai sekola je nampak makcik ija kat depan asrama.han tolong angkatangkat baju.huhu.kak yana masuk asrama?wu.taade kawan la nanti han kat rumah kan.ngee.ok.tunggu dia siap tolong kakak dia.dah siap.gerak pergi kelas.nak masuk kelas je nampak niesa.bagi dia tali lipan kitorang.bahagibahagikan.gabungkan yang dia dah buat dengan yang ana buat.kitorang pun keluar kelas.jalanjalan.kena masuk dewan.naik.perhimpunan dengan protokol krs.huwa.kesian budakbudak yang menang pertandingan smart-v kena ambil hadiah dengan protokol krs.lawak deh.masa tabik macammacam gaya ada.huhu.dapatla gelakkan orang kan.taade kena ambil apapapa.ohoho.perhimpunan habis dah pukul 9 45.agak melencong daripada waktu sepatutnya.jumaat lepas ustazah hamizah kata rehat diUpkan 40 minit.tapi sebab dah lambat.ustazah terpaksa Downkan jadi 20 minit je.huwa.sob.taapela.makan gak.

habis rehat taatau nak berkumpul kat mana.tibatiba nampak ustazah hamizah+staff sarjan imran kat court badminton.ha.cakap dengan niesa,ni confirm berkumpul kat sini.dah taatau nak buat apa,terus pergi sana.jadi orang first sekalisekala.ok.kawadkawad.tahap 1+2 kena pergi padang lepas tu.platun form2 tibatiba tersemangat.larilari pergi padang.ada pertandingan memasak+gadjet.memang lari betul dari time sebenar.pukul 11 belum start apaapa.sepatutnya kalau ikut tentatif program la kan,pukul 11 dah habis memasak+gadjet.taa ke macam huruhara kan.form1 masak dulu.form2+3 gadjet.dah dapat kayukayu.3 kayu panjang+3 pendek.erm.fikirfikir nak buat apa.ha.tripod sudah la kan.ok.tripod.buatbuatbuat.siap.gabungkan talitali yang agak pendek.simpul belit.ok.mulakan projek.siap.em.beberapa orang pergi cari kayu api.er.sorryla,kemalasan.kemaskemaskan lagi tripod tu.tibatiba rasa macam ada sesuatu yang pelik kat tripod ni.kan?.ha'ah.erm.budakbudak yang cari kayu pun balik.nampak ranting.kitorang selincah mungkin buat la para guna rantingranting tu.main patahpatah ranting dengan qila.walla.best.lepas geram [.......].nanana.ok.siap para!.jom present.sampai je kat bangsal,kak alifah datang dengan camera kak huda.peace.er.kak alifah datang dekatdekat,dia kata,"kejap.nak test."dia pijak.erk.apakah.mulamula pijak para je.lepastu pijakpijak tripod.peh.kitorang yang tengok rasam hati macam kena pijakpijak gak kan.sob.tapi bagus gak.lepas kak alifah pijak,para ada yang patah.tripod pun taa betul dah.ha.tahu la taa kukuh.yang pergi present masa tu ana+syafiqah+jihan.yang lain pergi masak.ana+syafiqah pun buka balik.ikat balik semula.seketat mungkin.tibatiba ranting para patah riuk [yeke?].alamak.minta tolong jihan ambil saki baki ranting tadi.kitorang pun buka balik ikatan.jihan datang.taa jumpa dia kata.huwa.macam mana ni?.tibatiba siapa ea datang bawa banyak syadid ranting.hure.terima kasih.ha.qila kot.huhu.lupa.sorry.ana+qila+syafiqah+jihan.bersatu tenaga buat balik tripod kitorang yang dah diuji tadi.siap!.ketat dah.ok.hantar lagi sekali dekat kak hani pula.ngee.saje.geram.kak hani pun tanyatanya guna ikatan apa.jawab.ok.siap.kena buka balik.erk.aduh.buka balik pula.taapela.buka gak.adeh.susah pula nak buka.kukuh sangat ke?haha.masuk kotak angkat sendiri pula kan.

jalan pergi tempat derang masak.sebahagian masak telur.sebahagian lagi masak kentang.er.nak pergi mana ea?.ha.tengok telur dulu.macam stabil.kentang la pula.perlukan bantuan ni.jom.main api.yay!masakmasak.tibatiba bahagian telur kecoh.ana pun pergi tengok.kenapa ni?la.telur kepecahan!.ada anak ayam taa?.ngee.merepek pula.haha.kesian ghina.niat nak test telur dah masak ke belum.sekali terpicit.puush!.kena tudung dia.ayook.haha.telur pecah.wu.tengok telur tu.eh.dah masak la.ambil telur yang selamat.kak yana kata pergi hantar kat ustazah.derang pergi.ana sambung main api kat kentang.ala.lama lagi ke?.qila suruh balut je kentang tu dengan surat khabar,lepastu bakar.ok.jom korek balik tanah tu.ambil kentang.balut,bakar.main api.[part favourite time masak ni.huhu].tengahtengah masak semua terkejut dengan ustaz abayie jerit.banin kena marah.wow.peh.seram seh.taa pernahpernah tengok ustaz nagmuk.sekali jerit semua terkedu.unsangkarable betul.tanya derang kenapa.ruparupanya ada banin baling kentang.pula tu terbaling dekatdekat dengan ustaz.lagi geram la kan.padan muka.siapa suruh nakal sangat.rasakan.nanana.sambung masak.budakbudak yang hantar telur tadi datang.derang kata ustazah cakap bagus!.hure.alhamdulillah.isi telur yang ada sikit je.semua jakun nak makan gak.taapela.dah lapar sangat kan.haha.semangat je makan.kentang pula.ustaz cakap lagi 1 minit.ha.okla tu.jom potong.ustaz abayie pun datang.nak cek.kak yana potong kentang tu.lepas habis cek kak yana rasmikan.ana pun macam tertarik pula kan.makan gak.herm.bolehla tahan.haha.ok.jom kemas.

larilarilari.rehat+zuhur.ingatkan taade kawad sebab lambat.sebab ikutkan lepas rehat ada kuiz.sekali kena pergi padang.kawad ada.adoi.ok jom.lepas rehat dah makan nasi,semua semangat macam apa.form2 la paling semangat kan.saje lawan dengan form1+form3 sebab kitorang punya platun kat tengahtengah.habis kawad kejap.pertandingan nak start dah.entah kenapa la kan.kitorang jadi seksyen pertama yang kena prenset depan kapten.argh.gelabahgelabah.dah la kawad tengahtengah antara banin banat.lagilah bengang.taapela.buat muka dinding jap.habis.duduk.kak alifah cakap form2 yang dah present tadi boleh pergi jualan krs kat dataran.yay.larii.terjadi orang first lagi.haha.serbu air.kejap je dah sikit.duduk tepi parit.minum.pergi padang balik.tunggu yang lain.dah pukul 4.boleh balik.tapi yang geramnya form3 tade kawad sebab dah lambat sangat.er.agak kelamkabut la hari krs tahun ni.penutup pun taade.dees.balik je la kan.

ana+han+niesa+lina+syah pergi ujian LK.berkumpul kat kantin.bagi kumpulan.ana+han+lina 1 seksyen.niesa+syah seksyen lain.wu.ok.jawab.hari ni test ujian bertulis.berkatian sivik+ketatanegaraan [asik failed je sebut benda ni.wawawa].4 20-5 25 masa untuk jawab.lama kan?.pukul 5 dah siap.staff sarjan kata siapa dah siap boleh hantar+asar.ok.hantar.asar cepatcepat.turun balik.ada taklimat untuk ujian seterusnya pula.ok.dengardengar.pukul 5 30 bersurai.tumpang han balik.public phone kat asrama banat penuh dengan budakbudak form2.niesa gelabah ayah dia ada class,taaleh ambil.call mak dia pula.ambil lambat sikit.masa tu syafiqah+farah pun call parents masingmasing.kitorang cakap je dengan niesa,tumpang jela syafiqah.lepastu han kata rumah derang jauh.lina tanya niesa,jauh ke.?dia pun cakap la,"taa la jauh sangat.selang 2 3 taman je."haha.selang 2 3 taman taa jauh dia kata.badut.


*baru rembat gambar daripada blog kak sarah.huhu.terima kasih.

lepas cabut harga kat bawah mug tu.hoho.

ni saje budget macam buat kerja.padahal taa buat apaapa pun.nanana.

lepas telefon pergi bilik guru lelaki.han nak hantar buku sivik kat ustaz kamarul.er.ketuk pintu.yang ada cuma ustaz anuar+ustaz abayie.adei.ustaz kamarul taade la.letak je atas meja.ok.lepastu nampak ummi net niesa bawa bekasbekas besar.kami tolong zah.ngee.terajin.tolong ummi angkat bawa pergi depan.ummi nak balik dah.hantarkan sampai kereta.ok.jom naik atas semula.lalu depan kelas 3 [...].er.3 apa ea?lupa la.huhu.nampak kakakkakak xgen tengah siapkan cenderahati untuk mini reunion derang.malam ni ea?.ha'ah.oo.patutla ramai xgen datang.ada mini reunion.ada kak sakinah+kak faizah.tengok derang tulis ayatayat dekat mug.kak sarah datang.kitorang tolong letak mugmug yang belum siap.cabut harga.ngee.penting tu.nasib baik syah ingatkan.kalau taa habis kantoi.huhu.makin ramai datang.sampai dah lupalupa siapa.yang ana ingat kak nawal+kak iman+kak auni+kak mila+kak nadia.kak sol+kak oyah+kak uzma.tapi derang singgah sekejapsekejap je.kak nawal+kak uzma stay tolong sekali.lepastu kakakkakak tu nak asar dulu.derang offer kitorang tuliskan.betul ni?huhu.ok je.nuhal.ana+niesa+han pun tulis ikut macam yang derang buat.lama gak tolongtolong derang.lepastu niesa pun balik.6 45 mak han sampai.ok.ana+syah tumpang dia.sampai kat kereta makcik ija minta tolong han hantarkan barangbarang kak yana.ha suruh temankan.ok.hantar.han salam.er.salam gak la kan.taade kakak.sob.balik.

dalam kereta tibatiba terancak je borak dengan makcik ija pasal abangabang kitorang.huhu.sampai kat depan guard perdana terraces,makcik ija straight masuk fairways.eh.syah.haha.makcik ija lupa syah.wawa.kesiankan untuk dia.ok.hantar ana.lepasni makcik ija kena pusing la kan hantar syah pula.haha.sampai rumah tepat pukul 7 15.dah nak maghrib.adeh.cepatcepat mandi+maghrib sekali.makan.lepas makan muraja'ah balik surahsurah yang nak kena test untuk ujian LK khamis ni.adoi.ok.siap.sementara tunggu isya' tu baringbaring jap.tertidur pula.huhu.sedarsedar dikejutkan oleh intro spongebob.ngee.isya'.

AiOrenji:esok balik pukul 5 30 pula,ada jamuan rumah MERAH.nak happy ke taa?.happy sebab jamuan.taa berapa nak happy tu sebab balik lambat lagi.ades.khamis pun pukul 6 gak.argh.jumaat 4 30.wu.busy betul minggu terkahir sebelum cuti ni.tabah je la kan.nanana.

2 ale.ale.ale.ale:

+akufobia+ said...

walla.sibuk je kan nak tolong tulistulis kat mug.kan da termasuk blog sarah hamizah.ngee.

~chicken.rice~ said...

mana ada.derang yang minta tolong.dah alangalang taade kerja,buat jela.isi masa lapang.