Sunday, March 15, 2009

laut.

pukul 11 pagi terus gerak je pergi gelang patah.mak chu taa call.sampai kat highway mana entah,mak chu call,tanya kitorang dah keluar ke belum+kat mana.sekali tengahtengah mak beritahu,kereta mak chu lalu sebelah kereta kitorang.huhu.agak kelakar la kan.tanya kat hp.padahal sebelahsebelah je kereta.adui.ok.jom.

sampai gelang patah.ada 1 kereta.erm.siapa punya ni?.masuk.perkara pertama yang ana nampak,ada budakbudak.ramai.hehe.tengoktengok nenek lah ada.oo.kereta nenek lah la tu ea.hidayah taade?.huhu.teringat masa raya beberapa tahun lepas,kitorang selalu kena buli dengan sedara mara sebab nama+umur sama.saje panggil "hidayah".duadua toleh,lepastu sukasuka hati nak pilih siapa.[agak pening.kan?.taape.lupakan.hoho.].salamsalam dengan tuan rumah.ok.lelaki duduk kawasan tok mohsin baring.ana+iffah+hadziq [sesat] duduk kat depan.semua macam robot je kan.taade benda nak borak.untuk beberapa ketika,........[sunyi].lepastu ada motor datang.erm.siapa?.anak saudara nenek.oo.

aswad yang baik.ngee.

baca big book sleeping ugly.eh.sleeping beauty.nanana.[kat belakang tu kakakkakak aswad]

mohamad shabiq nafia.ngee.ni lepas ketahuan daripada soroksorok.huhu.

tibatiba nampak sorang budak.muka macam kenal.macam.arash.er.la.patutla.adik arash.adeh.muka sejibik.macam nak rembat je kan.geram tengok dia larilari.sekali mak ambil.yay.mak pass kat ana.huhu.baiknya dia.diam je kena dukung.bestbest.bawa jalanjalan.ha.pergi luar,baca big book dengan dia.ok.dia masuk.eh.nampak abang dia pula.shabiq.yang ni lagi comel.geram je kan.boleh dia main soroksorok pula belakang tok mohsin.dia lalu depan mak.ana bagi isyarat suruh mak tangkap dia.walla.ala.dah terlepas.ok.pergi belakang.ambil gambar dia.main soroksorok lagi.cece.tahu la comel budak ni.adoi.dapat pun.hure.ok.balik.

restoren terapung.seram je lalu jambatan tu.

jelly fishes.banyak.rasa macam nak terjun,tangkap.

hadziq kata ayam ni pelik.kenapa ea?.sebab ayam laut kot.nanana.

dah nak balik.selamat tinggal oborobor.wu.

ayah chu ajak singgah restoren seafood kat tepi laut.ok.cari.restoren makanan laut yeo sekeluarga.floating restaurant seh.punyala jauh nak kena lalu jambatan sebelum sampai restoren tu.tengahtengah lalu,nampak banyak oborobor kat tepitepi.wow.comelnya.agak jakun gak la kan kitorang.yeR,taa biasa nampak oborobor secara natural.nanana.akhirnya.sampai gak restoren tu.makan.habis.ambilambil gambar.tapi taa puas sangat sebab taa bawa camera.huwa.sob.nasib ayah chu bawa.boleh tangkap banyakbanyak.ana guna hp jela.wu.ok.jom.pergi rumah atok pula.

ayah chu macam biasa,mesti dah hilang dulu kat depan.macam the flash.ingatkan derang dah sampai rumah atok.sekali tengok kitorang orang first.adeh.ayah ngah yang tadi call kat angsana pun belum sampai.okla.masuk dulu.zuhur.mak chu sampai.borakborak.ayah ngah sampai.lepastu meriah la gak kan.paling best tengok cerita merlin [movie].dalam pukul 4 lebih kot,mak+ayah+hadziq pergi bank.ana tinggal je.[sebenarnya blur derang semua nak pergi mana.tu yang taa ikut.ngee.].baca majalah dengan yana.ngantuk pula.pergi la tempat yang memang selalu jadi port untuk rehat.baring kat sofa panjang.tertidur tanpa sengaja.haha.bangunbangun,iman+irfan ada kat hall.erk.tersegan pula.bangun.pergi sofa single belah kiri.sebab yang belah kanan yana dah landing awalawal gak.tidur separuh duduk separuh baring.adeh.sakit tengkuk.huhu.terbangun dengar hani+nadia+farid kecohkecoh main uno.adeh.terbangun.tengok yana relax je tidur.erm.tidur balik la.sekali lagi terbangun.tapi bukan sebab derang lagi.sebab lain.ayah ngah+ayah chu ambil gambar kitorang tidur.erk.apakah.apa lagi,nampak camera menghala ke arah kitorang je terusla ana bangun.bengang deh.sekali bangun tengok semua tengah tengok kitorang.perh.lagi berdoubledouble bengang.huwa.lepasni taanak lagi tidur kat rumah atok.fobia.ana bangun je mak chu+family nak balik dah.ada kenduri lain.ok.dah bengang yang amat ni.ana duduk je kat sofa panjang balik.ayah ngah suruh tidur je balik.taamautaamau.yana taa sedarsedar daripada tadi.adoi budak ni.agaknya kalau gempa pun taa bangun.huhu.dia penat sangat kot travel.biar la kan.

farid+b-daman yang berjaya kitorang siapkan dalam masa 2 jam kot.ke lebih?.haha.

maghrib kat bilik atok.ayah ngah+farid masuk,atok nak solat.ok.tolong sekali atok ambil wuduk.siap.solat.nadia datang bawa b-daman dia yang taa siap pasang lagi.nak suruh farid tolong la kot.wu.rindu pula b-daman ana masa zaman kanakkanak tom tom bak dulu.huhu.tolong derang pasang.atok habis solat.ok.jom bawa atok pergi depan.keluar.pasang b-daman secara jemaahnya kat depan.fuh.berpeluhpeluh.dah lama taa main benda alah ni.kalau abang yela pakar babbab nak pasangpasang barang.trytry.mak+ayah+hadziq baru balik.lamanye?.oo.balik rumah dulu tadi.ceh.hadziq dah mandi.jealous je tengok.wek.maklong ajak makan nasi ayam penyek yang nenek masak.wah.muka semua berseriseri je.lapar.makan.sedap.habis.

kipas.fan.

sambung pasang b-daman+tengok ManU-Liverpool.taa pernahpernah melekat tengok bola,tadi boleh tersemangat pula.tengok ramairamai best kot.kan.1 rumah sokong MU.sekali kena buli 4-1 dengan liverpool.kan.perh.memang kecewa betul la.ayah terus ajak balik.haha.taa sanggup nak tengok lagi.sedih sangat la kan.dah la MU kalah kat tempat sendiri.lagi kesian.gol 1 pun penalty.rasa tergugat je kan.[taa pasalpasal nak tergugat pula.huhu].kesian kipaskipas-susah-mati MU.mesti kecewa sangat.kan.huhu.ana dah macam jadi kipas-taacukup-eletrik MU je lepas tengok tadi.nganganga.tabah je la.kan.balik.

11 ale.ale.ale.ale:

mardhatillah said...

dayah!liverpool menang!!!

wek!wek!
serunuk juga yer..skali-sekala tgk man.u kne belasah agak mengasyikkan~

nanana. :)

~chicken.rice~ said...

hueh.ana masa liverpool menang tu terus teringat aai.mesti dia la paling happy.kan.geer.jangan kamu merendahrendahkan manU ku disini.walla.

the.N. :) said...

weyh2 raii . :P

man u rawks !
saje jaa ksikk pluang kt liverpool . :P

ksik arapaan kt diorg yg
kunun nye bole mng .

*ohohoh !

~chicken.rice~ said...

yeah jat! give me five!.

manU saje je bagi chance.kan.
yela,orang main kat tempat dia,kena la layan 'pelancong' baikbaik.nanana.
:p

+akufobia+ said...

pembenci anderson.ngee.dia tak boleh control game elokelok la.gejoloh nak serang.hade.masih kipas tak matimati manutd.glorygloryglory manunited.

~chicken.rice~ said...

hure.nampaknya kipas taa matimati manU kat sini lagi ramai.3-1.3 menang.yay!.

+akufobia+ said...

liverfool kalah balik.ngee.huye.

~chicken.rice~ said...

yay.manU menang secara demokrasi.lalala.

the.N. :) said...

ahaha,

kpd raii .

welk,
tade kipas susah matii liverpool puwn di sni . :P

~chicken.rice~ said...

haha.weweh.dahdahdah.kang taa pasalpasal sebab ManU+liverfool semua ana gantung kat kipas.haha.jom berdamai.nanana.

mardhatillah said...

huh~ana taa faham dgn apa yg korang katakan tntg kipas.mati? hidup? ape-apelah.pokoknya tak faham!!!

erk!!saya tidak gerun melawan 3 org kuat man U!!langsung tidak! setakat lawan di alam maya..apa sgtla...knapa tidak dizahirkan di alam realiti shj??

sudahlah..pokoknye...liverpo0l menang!!menentang man U.4-1.mgkin itu rezeki liverp0ol..atau mmg nasib man U tak baik..yelah kan.. nasib org kuat dia pun..tak baik!! oppps...sorry,terlepas.mohon jutaan kemaafan yer!!

dan..bila difikirkan balek..sbnrny takde gune kte bertengkar kat alam maya nih.sbb..we didn't get any benefit at all..lebih2 lagi psal bnd ni.kita smgt protect team kgmarn masing2.hkiktny,kkalahn+ kmngan mrk sudah pun ditentukan oleh Allah.telah pun terjadi.so, mmg useless...am i right?!

ok2.mgkin ana da terlebih merepek di sini.jadi.kesimpulannya,liverpo0l menang.dah pun menang.nk buktikn sape lagi hebat...kita tgk match strusny between manU & liverpo0l.ok!

orite!mohon jutaan kemaafan andai apa yg dismpaikan menyakitkn ati mane2 pihak.ok.saya setuju dgn tuan pny blog a.k.a org kuat manU. jom berdamai.itu lebih baik drpd brtengkar bnd yg lagha.huhuk :)

sekian.wassalam.