Wednesday, March 18, 2009

rindu.

poliklinik ana.ameen.ngee.

bangun.hiya.semangat.siapsiap.turun nak sarap.erm.mak+ayah mana?.adees.taakan la mak dah pergi kerja.awal sangat ni.ayah?.er.biar la.cari bahan nak makan.pilihpilihpilih.ha.malas la nak sarap.walla.penat je pilihpilih.terus duduk depan cintaku.online.er.siapa je ada pagipagi ni?.adui.salah timing deh.tibatiba mak naik atas.aik?.mak patah balik ke?.er.merepek.la.mak pergi sarap dengan ayah dulu tadi.wu.sob.taa sempat ikut.ada roti telur.er.alamak.ingatkan nak puasa pagi.mak dah beli,makan je la kan.beritahu nak join pergi klinik.ok.makan.

meja kerja part-time ku.aha.pula.

sampai dah ada sorang patient.ok.masuk tempat biasa.belekbelek buku patients.erm.eh.ni semalam punya.adeh.buka m/s baru.ok.tulis.tarikh.siap.tunggutunggu.datang 1 family india.blablabla.ok.ana duduk kat kaunter ubat.

duromine not doraemon.nanana.

sorang aci ni datang,tanya ana ada taa jual ubat yang macam doraemon?.ha?.fikir jap.ubat macam doraemon?.ana dah terbayang ubat bentuk doraemon.dees.bila masa klinik ni jadi klinik cartoon?.penat otak fikir ubat apa yang macam doraemon.kak aliza datang.dia tanya nak ubat apa.ana jawabkan lah,ubat doraemon.laa.duromine la.haha.duromine.masa tu kalau boleh nak je golekgolek gelak.tapi tahan.taa baik la pula kan gelak depan dia.ok.bagi.sekali taa jadi beli.er.sabarsabar.dia balik je gelak puaspuas.[tapi control lagi la kan,ada patients lagi.].first time la ana dengar orang panggil ubat doraemon.nasib ana taa jawab vitamin c ke.yela,kat klinik ubat tu je la yang macam cartoon.tapi bentuk singa.eh.bukan.kotak je ada gambar singa.vitamin tu bentuk love.bukan doraemon.adees.ok.lepasni kena ingat,ubat doraemon=duromine.ok.sambung kerja.kosong.baca mastika.dah lama taa baca.kalau datang klinik je mesti baca.ada van datang.jabatan kesihatan johor.en.arifin.ha.ayook.apa dia nak?.jumpa doktor.oo.ok.kejap.kak aliza+kak ani dah main tekateka.nak cek aedes kot.er.yeke?.lantak dia la.balik.bye.panas nya hari ni.keluar jap.beli ais krim oren.sluurp.aaah.sedapnya makan tengahtengah panas ni.nak?.wek.dah habis.nanana.12 30 pergi bilik belakang.dah taade kerja nak buat.lepaklepak sampai 2 30.hure.dah nak balik.ngee.

kak ani+kak noraini+kak aliza.staff setia.dah bertahuntahun kerja dengan ayah.

kak aliza+kak ani tukar shift dengan kak noraini.derang balik.wu.kesian kak noraini.kerja sorangsorang.teman dia jap.mak ada patient lagi.tibatiba ada 4 orang india lepak depan klinik.er.lepak tu boleh tahan lagi.sorang buang plastik gulagula.masih boleh dimaafkan.buang pula plastik roti.melampau la.tong sampah kat sebelah tu je la badut.buang la.geer.agak geram la kan tengok.nasib yang tolong bersihkan kawasan tu ada.nak je sepak budak tu jauhjauh.hilang.hueh.ok.mak dah habis.ana nak balik dah ni.jangan sedihsedih kak noraini.huhu.balik.

lalu 6/1.nak hantar kamus nurul kat rumah ustaz ajmain.erm.fosyo.agak terkedu disitu.rumah makcik norizan tengah renovate.pecah dua rumah.fuyo.sampai depan rumah ustaz lagi la terkejut.wallawe.lawa deh.berubah habishabisan ni.peh.siapa contractor?.yang buat rumah ala bali kat depan masjid.oo.patutla.smart la rumah ustaz.ok.matlamat sebenar hampir terlupa.cing.tukar.tengok kereta naza ada.perdana taade.erm.agakagak ada orang taa?.cuba dingdong.dingdong.assalamualaikum.sunyi.dingdong.sunyi.er.taade orang kot.balik kampung mungkin?.naik perdana je la kan.siapa je ada kat rumah.abid+salleh+ibad.bukan besar sangat derang tu.oo.ok.nantinanti la bagi.bila?.er.nanti la.haha.ok.

tengok keliling.fu.rindu kulai.pandang kiri.nampak rumah ah chong.teringat kecilkecil dulu main dengan dia+kurniawan.kurniawan dah lama pindah.duludulu kurniawan selalu jadi translater bahasa melayu ah chong.haha.dia taa fasih.kurniawan je faham.bila nak cakap dengan kitorang,kurniawan la jadi translater.terima kasih.huhu.rindu derang.khairuddin.budak comel.adeh.kenapa la dia lahir masa kitorang pindah.kalau taa boleh jadi taska,rumah ana.wu.elina+elida.rindu main roller blade dengan derang.elida dah masuk asrama.elisya+eliza.ana+hadziq suka je cari gaduh dengan budak kecil dua orang ni.best je kacau.huhu.lepastu khairi tenangkan.ngee.baik betul abang derang ni.huwa.rindunya derang.sunyi.

AiOrenji:ahad pagi ada penerangan denggi kat klinik kesihatan kulaijaya.doktor swasta kena pergi.rasa macam nak menyibuk.taatahu la boleh ke taa.agakagak?.erm.entah la.

2 ale.ale.ale.ale:

+akufobia+ said...

siapkan hw dulu.ngee.da siap pergi la.kiki.nobita takde?ngee.tapi kalau ada pun nak ubat sizuka la.mesti lawa ubat tu.kiki.kenapa asikrim oren.tiru.ngee.

~chicken.rice~ said...

hw taade.yay.boleh pergi.taa kisah la ubat apaapa pun,jangan ubat giant sudah.taa larat nak telan nanti.kankan?.oren sebab taa maroon.ngee.