Sunday, May 31, 2009

2nd day.

2nd.lagi 2 hari.

6 30.argh.terlambat.gelabah.han kata nak pergi pukul 6 50.alamak.mak suruh call han.suruh dia pergi je dulu.ok.call.han kata kalau dia nak pergi dia call ana.ok.ana pun dengan sepantas kilat.terus siapsiap.secepat mungkin.6 40 dah tersiap.haha.nak buat apa ek?.kemaskemas katil+beg.sarap.er.tak ada mood nak sarap.makan je cokelat untuk tenaga.nyumnyumnyum.jom tunggu kat luar.6 50.tunggu kat tangga depan.panjat tembok tu.haha.dah lama tak panjat ni.ngee.pagipagi takde orang sangat.boleh main panjatpanjat dengan happy.hure.tunggutunggutunggu.7++.er.han dah pergi dulu ke?.gelabah.call dia.dah kat pulai perdana.fu.lega.

gerak.ruparupanya aai bertolak pukul 8.bukan 7 30.wadeh.buat ana gelabah je pagipagi.huhu.sampai sekola je nampak bas '5stars' [nama bas tu 5 stars ea bukan kitorang yang bagi 5stars tu.lalala.].parents budakbudak lawatan dah ramai.woa.budakbudak berkumpul kat tapak perhimpunan.hehe.ana+han bukan boleh tengok tapak perhimpunan tu penuh dengan budakbudak.terus turun.join derang.soala hari ni lain sikit.|pergi gak ke lawatan ni?|.ha.soalan baru.huhu.jenuh gak jawab.nasib la kan.siapa suruh menyibukkan diri sendiri kat situ.takde kerja lain.1 baris banat gerak nak naik bas.ana+han saje berjalan seiring dengan derang.lalu depan najwa.salamsalam.kononkonon macam nak join budakbudak ni.huhu.

ala.dah pukul 8.lakonan tak habis lagi.kena naik.kosong.angin.erk.sunyinya.mana budakbudak lain?.han dah buat andaian kononkonon latihan dibatalkan hari ni.agak badut la disitu.takkan la tibatiba nak batalkan.pergi belakang.asrama baru keluar.fu.lega lagi sekali untuk pagi ni.3 ittifaq.mereka kat dalam.borakborak.kak kimah datang bawa milo ais+cekodok pisang.wa.macam tahutahu je ana tak sarap tadi.haha.makan.padang.ulangkaji kawad semalam.belajar tukar langkah semasa berjalan+tukar langkah sambil berlagak [ana tak dapat tahan gelak masa dengar kak hanan sebut nama kawad ni.ish.tak baik berlagak dong.].habis.

rehat 20 minit.hari ni makan meriah banyak.safiyah+mae bawa bekal yang sama.lina bawa 2 bungkus nasi lemak comel.huwa.terharu.makan dengan happynya.sekali ada 2 ekor kucing ni masuk class tu.gaduhgaduh.geer.kacau.mae angkat 1 keluar.kemalasan nak angkat 1 lagi.biar je dalam tu.ingatkan dia baik la kan kawan dia tu dah takde.sekali dia pergi kejar han.dah la han tak berapa nak berani dengan kucing.kak izzati masuk.tak tutup pintu.masuk lagi 3.argh.seksaan hidup.main gaduhgaduh dalam class tu pula.ada 1 ni lompat kat syaisyai masa tengah makan.tergolekgolek meja dia langgar sebab terkejut.huruhara yang amat sangat.campak semua kucing tu keluar.tutup pintu.yeh.sambung.

penerangan pertolongan cemas kat bangsal.kak suria+kak yana+kak sakinah bagi.CPR.pernafasn mulut ke mulut+mulut ke hidung+pelikpelik [tak ingat nama cara ni deh.susah sangat nak sebut.adeh.].agak best la kan.tibatiba dengar suarasuara yang agak mantap la kan.semua toleh.walla.banin berlarilarian.serentak.argh.handsome deh.[handsome larian derang.teett.].sambung penerangan tu.habis.kak sakinah suruh buat practical kat musolla.naik.siapa nak jadi model?.haha.semua larilari.taknaktaknaktaknak.lastlast kak suria pilih kak minah jadi model.syaisyai yang bagi bantuan tu.haha.lawak seh.CPR yang pelikpelik tu han jadi model.kak sakinah sendiri yang tunjukkan cara bagi bantuan.siap.

based.hari ni pattern 1+2.nasib dah pernah belajar pattern 1 masa tahun 6.time nak pergi jambori.ustaz md.nor conduct.wu.rindu saat tu.cing.sambung.macam biasa.yang ajar mesti kak yana kita yang expert.cehceh.[sarjan seksyen siapa tu?.haha.].lepas habis belajar semua step.training sendirisendiri.tapi kitorang ramairamaikan gak.haha.buat ramairamai dengan semangat.buat ke2 kalinya kaki ku jadi mangsa sepakan+tetakan mereka.haha.takpe la.ana tabah.haha.12 15.berkumpul.kak hanan nak bagi amanatamanat terakhir.wu.dengar dengan penuh ketekunan.kak yana bagi nasihatnasihat.bila dah takde nak cakap apaapa tutup majlis.tapi semua tak gerakgerak.duduk je kat situ.kenapa entah hari ni terpilu ramairamai dengar kak hanan+kak yana+kak sakinah punya amanat.terima kasih.balik.


pergi kenduri kak uswah+akh suhaib.wu.meriah.masa nak ambil nasi nampak sol.borakborak dalam barisan tu.lalala.sol tanya ana nak telur pindang@gulagula? [macam ni ke ejaan telur blablabla tu?.selama 13 setengah tahun hidup.tak pernah tahu ejaan betul dia.ahak.].ada ke sol tanya ana.mesti la gulagula deh.dia terus keluarkan sepacket daripada seluar dia.niesaniesa.ana dapat gak gulagula.wek.huhu.tahniah kak uswah+abangnya.lalala.

AiOrenji:dah dapat boot.hure.happyhappyhappy.

4 ale.ale.ale.ale:

+akufobia+ said...

hoho.boot baru.lalala.

soul~165 said...

'keluarkan paket dr seluar dia'
woit! akuh pakai baju kurung la!ble plak la akuh pakai seluar ngn baju kurung seyh. hahahaha.. sengal~
btw thnks dtg.. :D

p/s; nt kire bertuah dpt gule2 tuh. sbb tak lame lps tuh, paket gule2 da abes. haha//

~chickenrice~ said...

haha.eh.bukan seluar eh?.haha.maaf deh.ana ingatkan seluar.haha.mana la tahu kain ada poket.haha.

welcomewelcome.amacam?.best kemaskemas?.haha.wek.

soul~165 said...

bkn kaenla pandai
baju kurungg ana tuh ade poket kat baju..haahha. cm baju sekolah gitu~