Sunday, May 3, 2009

handsome.

bila teringat tentang dia.susun cokelat tinggitinggi.[apa kena mengena?.haha]

lepas tuition asar kat rumah kejap.gerak pergi angsana.caricari preparation untuk dia.sangat best.warnawarna cinta.haha.agak teruja la kan masuk tempat tu.tunggu giliran ana je.haha.aip.hidayah,study dulu dong.jangan ngadangada nak fikir pasal tu.haha.okok.focus study.cing.semangat.lalala.caircaricari.jumpa.tapi.blablabla.taa beli.ada kesilapan teknikal.ok.jalanjalan dengan mak.semua pecahpecah.hadziq+taufiq.ayah sorangsorang.kesian ayah.huhu.pergi badan.sebenarnya taade buku yang nak dicari pun.tapi taa tahu la kenapa.kalau pergi angsana memang wajib singgah la kan.tengoktengok pun jadilah.rasa bahagia.haha.tibatiba mak cakap.cuba cari buku VT.VT?.Hilal Asyraf?.yeh.wu.keluar kat majalah anis.caricari.taade.ala.tanya pekerja kat situ.taade lagi.bila ingatingat balik.rasa bangga.haha.kenapa bangga?.entah.orang lain tulis buku taade pun nak bangga kan.mind set.yayaya.ok.keluar.dah nak maghrib.eh.bukan.dah masuk waktu pun.ok.jom.surau.turun tangga.tibatiba bertembung dengan seseorang.er.macam kenal.eh.memang kenal.kawan taufiq tu.dia tegur mak.ha.betul la.mak bualbual dengan dia+mak dia.ana dah taa tahu nak buat apa.diri macam patung je kat belakang mereka.er.keseganan tibatiba.apakah.ok.relax.pergi surau.maghrib.huwa.ramainya.sangat ramai.selitselit.

pergi kempas.yeye.makan time.restoren kat sebelah rumah itu jadi sasaran.best.tengahtengah order.ada 1 kereta waja ni parking sebelah meja berdekatan meja kitorang.orangorangnya keluar.taufiq angkat tangan+senyum kat orang tu.siapakah?.er.ninja.ana+hadziq dah kecoh sangat la kan.mak.ninjaninjaninja.siapa ninja?.kawan taufiq gak.ahli kelab ninja kat larkin.wu.teringin nak join.dulu semangat.tapi jauh sangat larkin.terpaksa lupakan.jealous gak la dengan ninja ni.taufiq pernah cerita ninja tu ajar dia bom asap masa kat maktab.peh.best je dengar.ok.makan.habis.

rumah dia.masa nak naik bukit tu.semua macam terkesima.ada sesuatu kat tengahtengah jalan.warna hijau pekat.panjang sangatsangat.er.dah seram tengok.ayah tanya nak langgar ke?.er.langgar la.membahayakan tu.ok.bismillah.langgar.aik.kenapa taa rasa apaapa?.undur balik.mana benda tu?.tidak.hilang?lari dah ke?biar betul?lajunya.terus maju ke depan.masuk perkarangan rumah atuk.u-turn balik.nak pastikan benda tadi.eh.ada lagi.ayah pergi dekat lagi.lagi dekat.laaa.ingatkan benda tu.sekali tali.haha.buat suspen.adeh.dahdah.naik balik.

masuk.salamsalam.nampak dia.wah.dia handsome.pakai baju melayu lagi tu.warna maroon.wawawa.makin berdoubledouble handsome.ye.sangat handsome malam ni.nampak happy.teruja.tapi.dia dah taa sehappy dulu.rindu waktuwaktu dulu.waktu jalanjalan dengan dia.rindu nak dengar nasihatnasihat dia.dulu abang selalu dapat doadoa yang baik untuk dibaca daripada dia.sekarang dia sakit.dah taa sekuat dulu.hanya mampu terbaring.naik wheel chair.bila orang datang.bawa dia pergi depan dengan wheel chair.dia dah taa boleh berjalan lagi.sejak bulan ramadhan tahun lepas.sangat sedih.sedih bila teringatkan dia yang dulu.selalu bagi nasihat kat kami adik beradik+sepupusepupu.sayang dia.|Ya Allah.Kau perliharalah dia.kembalikanlah kesihatannya.kami rindukan dia.dia yang kuat.dia yang peramah.dia yang ceria.|sepi.

pergi depan.tengok tv.duduk sebelah dia.rasa bangga duduk sebelah orang handsome.haha.dia tanya pasal abang.er.taa faham.taa jelas.lama fikir.baru faham.jawabjawab.makchu+family datang.yeh.jumpa yang sorang ni pula.yang ni memang rindu la kan.berbulanbulan ta jumpa.huhu.borakborak.sebelum balik salam dia yang handsome.genggam tangan seerat mungkin.sangat sayang dia.1 pesanan dia yang paling ana ingat.masa raya 2 tahun lepas.dia cakap."belajar rajinrajin.jangan fikir nak bercintacinta macam budakbudak lain yang bercinta.taa elok.tunaikan harapan mak+ayah."insyaAllah.ana akan ingat pesanan dia yang 1 ni.balik.

1 ale.ale.ale.ale:

+akufobia+ said...

lalala.ingat.