Friday, June 12, 2009

jalanjalan.

kan best wheel chair macam ni.haha.bawa pergi perang.keretkeret.

bangun dengan penuh kengantukannya.semalam jadi dracula.ngaa.kak izat punya kerja la ni.huhu.ceh.salahkan orang pula.hoho.maaf.nak gerak dah?.ok.nak ayah.mak pergi sendiri.jom.sarap kat waheeda.argh.ni yang lemah ni kalau sarap kat luar.tergoda deh.geer.tinggalkan carens sorangsorang kat workshop yang tak buka lagi.haha.pergi rumah nenek.ayah hantar kejap.lepastu ayah pergi kerja.bergolekgolekan sambil tengok cerita alif yang comel.huwahuwahuwa.walaupun tak berapa nak ada feeling budak adam tu.layan gak la.comelcomel.kerusi depan tv dah diselerakan sepuas hati.haha.pergi kerusi tepi pula.sepahkan yang ni pula.best gak ni.lalala.tukar cerita cinta indah 2.wah.dah masuk siri ke2 tu.haha.tak tahu pula.tengok dengan bosan.argh.cerita endon.semua nak pelikpelik.pening kepala tengok.

mak ajak pergi angsana.naknaknak.terus tutup.bawa wheel chair keluar.naik kereta pakngah jap.lalala.cek minyak.erk.bawah E.peh.pakngah bawa kereta dengan slumbernya minyak bawah E.dish.isiisi.aik.tak naiknaik meter minyak tu.mak kata dah rosak kot.apakah.macam mana pakngah nak tahu minyak dah nak habis@banyak lagi ni?.ikut instinct dia la kot.ok.siap.gerak jom.sampai.tak ramai lagi orang.main tolaktolak wheel chair dengan girangnya.nasib nenek ada.kalau tak dah lama ana wheelie wheel chair tu.ngaa.jadi budak solehah la kejap.ok.diamdiam.pergi wah chan.argh.emasemas.sangat tak suka.mengilaukan mataku.sakitsakit.mak+nenek pergi.ana duduk kat wheel chair tu sorangsorang tepi tiang sambil main hp.tenettenettenet.delete msgmsg yang menyawangkan inbox ana.fu.berhabuk.tibatiba mak panggil.main peraduan teka bilangan bekas cincin dalam 1 balang ni.er.ikut cara ustazah zurina masa math+scs day srih.huhu.yeh.lepastu orang yang jaga kedai tu pun ajar cara dia kira.anggaranggar je la.ok.siap.tulis result.cewaah.kena cabutan bertuah pula.haih.ana lagi.rasa macam tak bertuah la hari ni.hoho.ishish.taktak.tak boleh percaya semua tu.kurafat.haha.cabut.ambil kertas warna oren.hure.dapat |terima.kasih|.haha.semua kat situ sebolehboleh nak gelakkan.ceh.takpetakpe.buat muka dinding je la kan.dapat gulagula.yeye.ngap.nasib gulagula sedap.jom gerak.tak tahan.rimas tengok barang kemas yang warna emasemas ni.ngee.cari telekung+persiapan untuk dia+dia.sangat penat.masa mak+nenek tengah cari perhiasan tu ana kedahagaan teramat sangat.turun bawah seorang diri nak beli air.erm.air ni.eh.taknak.yang ni la.er.22.senang.1 bagi mak.1 nenek.ha.kan bagus.beli.naik atas balik.ikut lift kat level 2.nak naik level 4.lift belah kiri ni butang no4 rosak.jadi tak boleh nak naik ikut situ.tunggu lift belah kanan.tak gerakgerak.ala.lambatnya.nak ikut tangga jauh pula.tunggu lagi.tekan lagi button naik tu.argh.lift belah kiri gak yang terbuka.dah terfikir kenapa la takde orang nak naik lift tu sekarang.naik je la kan.sampai level 3 nak tukar lift sebelah.sampai level 3.ana sorangsorang dalam lift time tu.bila pintu lift terbuka je.ada sorang budak lelaki betulbetul depan pintu tu.erk.terkedu.er.tak.terkejut.dia masuk.cepatcepat keluar.sempat pula dia cakap hai.geer.kegelian la disitu.ana pun pergi depan button nak tukar lift.tekan.lift kiri yang ada budak lelaki tu tak tutuptutup pintu.er.memangla kan.sebab ana tekan nak naik.kena tunggu ana masuk baru tertutup.ala.nak lift kanan.liftkananliftkanan.argh.dah segan nak tunggu.budak tu pula tengok seram semacam.ana pun melarikan diri dengan coolnya ke tangga.jalan la sikit.huhu.naik tangga.sekali pusing belakang budak lelaki dalam lift tu ada.erk.asal dia tak naik lift tu?.mempercepatkan langkah tahap maksima.orangorang disekeliling yang promote barang derang ditakhiraukan.runrunrun.masuk kedai.fu.lega.seram betul budak tu.diri kat tiang menghadap lift.ades.takde ke pemandangan lain?.asikasik lift.fobia ana dengan lift ni.hueh.sekali terpandang lift yang ana naik tadi.ada 2 orang manusia berpelukpelukan di dalam.apakah.budget macam ana tak nampak la kan.dah la cermin lutsinar.bukan lutcahaya@lutlegap [er.lutlegap?.hoho].dishdish.tak tahu nak buat apa.doa supaya mereka diberi hidayahNYA je la.ameen.balik.

ayah dah balik solat jumaat.sidai baju pagi tadi yang tergendala sebab keluar pagipagi.sidaisidai.keluar lagi.ambil hadziq kat sekolah.ketiduran sepanjang perjalanan.tak sedar apaapa.haha.bangunbangun dah sampai rumah balik.aik?.tak gerak lagi ke?.hoho.buat muka tak bersalah.penat jalanjalan sambil tolak wheel chair.tapi best.huhu.gian nak tolak kereta sorong baby.tak pernahpernah kan.tolak wheel chair pun jadi la.lalala.

3 ale.ale.ale.ale:

Shakiera~ said...

wheelchair tu sape punya ?

~chickenrice~ said...

teka.bayangkan kalau ana punya.huhu.best tak?.lalala.

+akufobia+ said...

haha.tak nak bayang.lut gelap takde lagi.lutfi ada.(nama orang.)haha.boleh je tolak kereta sorong baby.pergi kedai.tolak.da puas tolaktolak dalam kedai tu balik.selamat mencuba.haha.