Sunday, August 23, 2009

lagu+hikayat.

tajuk:bingkisan.rindu
munsyid:fareast

Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa

Sudah bertahun lama
Kita tidak lagi bersua
Hanya tinggal kenangan
Yang tak mungkin kita lupa

Kirimkan khabar selalu
Seiringan hembusan bayu
Sekadar pengubat rasa rindu dikalbu

Pantas masa berlalu
Meninggalkan kita semua
Tanpa disedari bertambahlah usia kita

Potret lama masih kusimpan
Kubingkaikan kenangan
Hingga terkadangku
Tersenyum sendirian

Oh perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapanku kau kan bahagia selalu

Padaku engkau penghibur duka
Pengubat hati resah kecewa
Dikala malamku kau bawa cahaya

Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa

Perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapan ku kau kan bahagia selalu

Sematkanlah bingkisan rindu dikalbu.

*****

hmm.adeeh.hueh.niat nak cari lagu lain.terserempak dengan lagu ni.kan dah teringat balik kenangan silam(ha.ha.ha.).bingkisan rindu.da lama tinggalkan lagu ni.lepas kejadian tu.taknak ingat balik.tapi kalau da memang berchenta dengan lagu ni,naktaknak rindu gak kan.lagu yang pernah jadi top ringtone kat phone untuk beberapa tahun(yela tu.budget macam lama sangat da ada hp.ngee.).sekarang dah ditenggelamkan dengan kehadiran lagu |kau.bagai.cahaya-saujana+give.thanks.to.Allah-zain.bikha| sebagai ringtoneringtone terbaru.tapi memang betul la,orang kata kalau kita pernah buat 1 perkara+bersandarkan dengan sesuatu lagu,bila da tinggalkan perkara tu@lupakan,then terdengar balik lagu yang tersandarkan tu,akan teringat balik.walau macam mana sakit,perit,benci(kot) pada kenangan tu,tetap akan jadi best bila ingat balik+dengar lagu tersebut.sama kes dengan lagu time layan ro cupid.boleh leleh gak la dengar lagu tu ingat geng seguild(original chicken kingdom)yang samasama berjuang time war sedunia ro+separty(tak ingat.banyak sangat party.party ni bukan pesta sambutmenyambut tu ya.harap maklum.)yang da tak boleh nak contact lagi.da sampai level berapa pun tak tahu.main ro+thankyou-mirwana.1 hobi yang da lama ditinggalkan demi kemaslahatan insan sejagat.tapi masih sensitif dengar lagu mirwana timetime sekarang ni.bingkisan rindu?ada hikayat tersendiri.hikayat yang tak pernah nak cuba dirungkai kembali.tak boleh gak dihapuskan sesedap oren.pernah mencipta identiti tersendiri dengan lagu ni.fu.sangat banyak kenangan dengan lagu yang mungkin tak seberapa pada ear drum sekelumit manusia.sangat rindu waktu itu.kalau lah masa boleh diputar kembali,memang saat tu la yang akan ana putarkan.tapi,memang gagal logik la kalau masa tu boleh main putarputar kedepan+kebelakang macam main heli-spin masa darjah6 tu(lalala).yang pasti.semua tu tinggal kenangan cuma.kenangan yang sangatsangat sweetsour dalam diari seorang nurhidayahzulkharnain.

*****

aaa.hey kamu.the gigamysteryest kawan pernah ana kenal,hidup baikbaik.sayang kamu kerana DIA.

1 ale.ale.ale.ale:

+akufobia+ said...

ngaa.lagu entah-afgan da nombor berapa sekarang kat HP?