Friday, September 11, 2009

hipopo.

hipokrit=berlakon?
boleh ke menghipokritkan diri tapi dengan alasan hanya di dalam lakonan?
dalam lakonan,masyaAllah.sopansantun+berbudipekerti+solehsolehah.
luar lakonan(dunia sebenar),sekontra kontraktor.(takde kenamengena dengan kontraktor sekelian ye.ampun.)
sangat tidak menyukai merekamereka yang sedemikian rupa.
tidakkah mendapat keinsafan daripada lakonan tersebut apabila memegang watak yang dikagumi oleh penonton kerana akhlak mulianya?
apa pun sesungguhnya keinsafan seseorang itu adalah urusan dia dengan TUHANnya kan?manusia tidak mengetahuinya walaupun sedikit.
semoga merekamereka yang terlibat mendapat taufiq+hidayahNYA,agar melakukan perubahan dalam diri apabila tersedar daripada kekhilafan tersebut.

5 ale.ale.ale.ale:

+akufobia+ said...

ye la.maybe kalau kita tanya macam tu diorang akan jawab,[da dapat karakter tu,nak buat macam mana.kang tak ambil,tolak rezeki.]maybe kalau diorang ikhlas berlakon,diorang akan mendapat perubahan.kalau semata sebab duit,maybe tak akan pun.semoga semakin banyak tawaran berlakon untuk karakter macam ni untuk mereka+mereka beroleh hidayah hasil daripada itu.semoga.

+akufobia+ said...

cop.ku teka.ni mesti lepas tengok cerita nur kasih.haha.

~chickenrice~ said...

ha'ah.alasan yang sama yang akan menggeramkan penerima.er.ku tak cakap.kamu yang cakap eh.ayook.

+akufobia+ said...

haha.bagus la geram.sebab kita tahu diorang memang salah.jangan pula bila kita tengok munkar,tak rasa apaapa.time tu rasanya da kena check iman betulbetul.kan?haha.ku agak sebab ku rasa pelakon tu memang banyak dikaitkan dengan isu ni.ngeh.agak je.

~chickenrice~ said...

yep.biarlah melakukan yang selemahlemah iman itu,daripada langsung heartless dengan perkaraperkara sedemikian kan?eh.bukan agak lagi la.memang pun.erk.alamak.tersebut.adoiadoiadoi.habis la.