Sunday, September 13, 2009

puak?

asobiah=berpuakpuak?
sejak diform1kan,class asing,baninbanin,banatbanat.memang best.nak bertanya pasal halhal kewanitaan dengan ustazahustazah kat class pun slumber je.lebih selesa kot takde banin.tapi yang masalah bila sampai tak kenal banin 1 batch sendiri.(budak baru la.)masalah tu mula memuncak bila da kena buat organisasi batch kan.banin bagi nama sekiansekian suruh banat discuss kan,masalahnya tak kenal siapakah sekiansekian itu.banin pun tak mengenali banatbanat baru+tak boleh nak mendiscusskan diri bagi pihak banin untuk mengundinya.waaa.susahsusah.tapi,adakah dengan sebab kami tak mengenali,kami layak digelar asobiah antara banin+banat?apakah dengan hanya ada blog asingasing dikira tak bersatu?apakah semua itu?

ikhtilat@asobiah?mana 1 ni?
kami berbincang untuk hal batch,dikatakan ikhtilat.tak berbincang langsung kena tuduh asobiah pula.mana 1 ni?apakah yang ada pada fikiran kalian?kenapa kami yang dituduh asobiah sedangkan bukan kami yang request masa kemasukan form1 untuk diasingkan class.kenapa tidak disalahkan merekamereka yang mengasobiahkan kami sejak dari form1 itu?hanya kamikah yang patut dipersalahkan 101%?salahkah ada blog asingasing banin+banat?habis,kalian nak kami jadi macam mana?berbincang hal tak sepatutnya kat sekolah,berjumpa tepi tangga,tepi tandas,baru tak dikatakan asobiah?itu yang dimahukan?baru dikata berat sama dipikul,ringan sama dijinjing?

aduh.sangat pening dengan cara pemikiran kalian ini.semuanya salah.semuanya tak betul.habis apa yang betul?kalian je?aargh.kalian menyeksakan.sangatsangat.hentikan tuduhan kalian.tamatkan fitnah kalian.jangan hanya kerana salahfaham itu kalian diberi freefree je dosa menfitnah.jangan dituduh tanpa bukti.sesedap biskut marie je nak beri title asobiah pada kami batch14.macam mana smih nak hebat kalau masih ada yang menghambur fitnah segala bagai pada batchbatch lain.adehadeh.semoga DIA ampunkan dosa kita semua.dosa kalian yang menfitnah.dosa kami yang menyalahanggapkan kalian.mungkin.

11 ale.ale.ale.ale:

mardhatillah said...

hish,
berbicara tntg asobiyyah.
mungkin kita SEMUA masih perlu belajar dan mendalami tntg hal itu.
agar yg keliru tidak buntu,
yg mengerti kian pasti!

yg pnting,
kita tidak asobiyyah!

satu soalan,
kalau x bergaul dgn banin,
adakah itu asobiyyah?

~chickenrice~ said...

tu la permasalahannya.nak tunggu sampai kita bergaulkacau dengan banin ke baru nak kata tak asobiyyah kan?

+akufobia+ said...

cuba fahamkan maksud asobiah.jengjengjeng.terangkan kepada mereka supaya mereka yang buta erti asobiah tak salah anggap lagi.kan.

~chickenrice~ said...

da pernah.tapi mereka macam nak memulakan peperangan pula kan lepas terangkan.taknak la gaduhgaduh kan.biarkan je.tapi sakit hati gak la kan kalau mereka menyebarluaskan fitnah itu.

Najat N :) said...

dayah ,
cakap kt diri nt .
"aku puasa aku puasa" .

btw , ana tetap tak faham dengan mereka mereka yang timbulkan isu asobiyah nie . -___-"

~chickenrice~ said...

haha.dacakapdacakap.budget macam la ana faham kan.entah derang.suka timbulkan isu yang luar alam.gedebish.

+akufobia+ said...

haha.padahal korang pun takde la rasa sampai macam tu kan.diorang dengki kot.nanana.abaikan.tapi kalau ada betul,perbaiki.tu je la.ambil yang jernih,buang yang keruh.

~chickenrice~ said...

sebagai balasan merekamereka tu kena la bagi duit raya kan,sebagai tanda maaf sempena dekatdekat nak aidilfitri ni.hure.

Anonymous said...

hahaha

sebenarnyer korang kene tau bile ikhtillat dibolehkan.and then korang jgn jumud sgt smpaikan nak bincang banin banat pun salah.Perbincangan yang penting antara banin banat dibolehkan tp ingat bknlah perbincangan yg kosong dan pastikan time berbincang tu bknlah personal mesti ader teman.yang penting sekali hati tu mesti jage!

pasal asobiah plak

asobiah maksudnyer satu kumpulan yg merasakan kumpulannyer lebih baik dri kump yg lain.

ana rasekan antara banin dan banat tak dikira asobiah and then banat kene biasa jugak ngan banin dan sebaliknye tpi mengikut syarak lah
sbb nanti kite kat luar kite kene manghadapi sume tu jgk

+akufobia+ said...

kalau bincang pastikan semua disegerakan.kankankan?

~chickenrice~ said...

yap.kankan.