Friday, October 2, 2009

janji.

"ISLAM itu akan bangkit,tapi adakah kita yang akan bangkitkan ISLAM?"

1 persoalan yang harus direnungkan.panjipanji ISLAM itu akan pastinya dijulang tinggi melangit suatu hari,tapi adakah panjipanji itu naik ditangan kita@orang lain?mahu ke kita hanya duduk melihatmemandang panjipanji itu dijulang tanpa kita sebagai pembantu disebaliktabirnya?
masih panjangkah usia kita untuk berkerja demi agama ALLAH ini.andai esok kita dipanggilNYA,adakah cukup bakti kita untuk ISLAM?

*****

musuh ALLAH itu akan terusmenerus menyerang+membasmi umat ISLAM dari muka bumi ini hanya kerana inginkan dirinya berkuasa di seluruh dunia.tidak terlintas dihati mereka untuk berjuang lillahi ta'ala.menang mereka bukan sebagai 1 nikmat@hadiah bagi usaha mereka menghancurkan ISLAM,tapi untuk menyimpangsesatkan mereka lebih jauh agar diazabnya mereka dengan seganasganas azab olehNYA.jangan lemah andai masih belum menjumpai titik kemenangan buat ISLAM itu,kerana janji ALLAH itu benar.
hanya perlu jadikan reminder bahawa,jangan pernah leka,jangan pernah alpa,jangan pernah lupa,sedetik kealpaan kita umpama selaut peluang buat musuh ALLAH menindas umat ISLAM.
teruskan usahausaha kita untuk memperjuangkan agamaNYA walau hanya melalui sebait pena.mana tahu,dengan sebait pena itu mampu membawa 1 revolusi besar buat seluruh dunia?insyaAllah.
|semakin dekat bahtera diri kepada Allah, semakin kuat ribut taufan yang melanda, biar rebah jangan berubah, biar terbuang teruskan berjuang, senyum mujahid memburu syahid|

2 ale.ale.ale.ale:

+akufobia+ said...

dish.macam mana last perenggan tu macam nak tersama dengan post hari ni.sikit je kot.

~chickenrice~ said...

debish.ana post semalam.siapa yang post hari ni tu angkat kening?