Sunday, October 18, 2009

thanks.:)

*menangislah.dibahuku kau berikan ku kepercayaan bahwa laramu adalah harubiru ku.kerna ku adalah sahabatmu.*

ngehe.agakagak budak seteam(bukan steam..astaghfirullahal 'azim.) mukhayyam dapat agak tak tengok ayat kat atas tu?ngee.ok.diam.tibatiba teringat pula mukhayyam.lagilagi kes malam tu.entah kenapa rasa pressure habis time tu.da cakap taknak,ada gak yang naknaknak.tapi betul gak cakap derang,kalau nak ikut taknaknaktaknak,sampai bila nak habis.tapii.seorang pemimpin kena ada kerelaan hati gak kan untuk memimpin?kalau tak,macam mana nak berjaya dalam kepimpinannya.kankan?tak boleh la gak nak ikut terus result pilihanraya kan?lagipun,dalam islam tiada demokrasi.hehe.tiada demokrasi.(tu la modal yang daku gunakan nak elak.haha.cing.)kena syura.tapi.kalau lepas syura,macam berkelayakan gak orang yang dipilih,cuma beliau sendiri tiada kerelaan macam mana eh?takkan nak paksa suruh dia jadi pemimpin gak?beliau kena redha+cuba untuk mengaut pengalaman memimpin?tapi kalau beliau sendiri tiada keinginmahuan untuk dapat pengalaman tu?kena gak,sebab memang diciptakan di dunia ni sebagai seorang khalifah untuk mentadbir bukan dengan sebilangan manusia sahaja,malahan dunia?bersediakah kita menggalas tanggungjawab tu?
khalifah.dunia.

*****

maaf dipohon ampun dipinta buat rakanrakan sekhemah mukhayyam.nasib tak lemas je kan malam tu ramairamai.haha.special thanks untuk rai yang tibatiba je nyanyi beberapa rangkap lagu yang memang timing baik punya,sampai buat ana rasa macam nak golekgolek je tengok drama kitorang.haha.memang senget.tak pasalpasal esoknya terus demam kan.haila.effect dia mencabar betul.cuma.ingin sekali lagi dinyatakan disini dengan hati yang ikhlasnya,ana taknak pengalaman tu.eh.err.bukan kot.lebih kepada masih belum.err.belum bersedia?(habis bila nak bersedia deh?err.masih dalam proses pemikiran.)

*****

bila dia bersuara.bila dia katakan jangan.maknanya jangan.veto~apa pun,terima kasih kerana mengingatkan daku tentang itu.hampir terlalai sekali lagi?daku terima dengan hati yang terbukaluas.maaf jika menyusahkan.:)
terima kasih.

1 ale.ale.ale.ale:

+akufobia+ said...

aa.kalau da syura,orang tu la kena redha terima keputusan syura,walaupun dia tak nak.keke.