Monday, November 23, 2009

jalinkan.

aaa.itu dia.result mengejarku.bukan ana kejar result.main jauhjauh la.dushum.duduk.cakapcakap sikit.dapat nasihat sikit.ok,jom balik.haha.best betul jalinan mesra macam ni.pergi dengan ayah.simple+steady.yea.balik.ingat nak tunggu niesa,dia cakap pukul 11++.herk.takpe la.passkan barang tu kat ummi net.jangan dia tak ambil pula sudah.penat buat tu.gehe.

keputusan peperiksaan.
haa.tu macam yang e-waris tulis.bernanah mata tengok 2perkataan tu kot.
relax je la.malas nak sedihsedih.malas nak happyhappy.DIA bagi keputusan tu berdasarkan sikitbanyak usaha+doa ana gak kan.nampaknya masih ada yang perlu ditingkatambahkan lagi.aa.harap.

*****

"and we have to live on.hilang somebody dalam hidup bukan alasan untuk kita pun stop living.live a happy life.for them."
[abang shah/schubert's serenade,gurindam jiwa:hlovate]
macam mana kita sayangkan seseorang tu sampai rasa taknak kehilangan dia,DIA lebih sayangkan orang tu bila dia terpaksa pergi menghadapNYA.yang penting kena redha.relakan pemergian dia.memang susah.berat gila.yela,da sayang macam apa,tibatiba hilang macam tu je.tanpa kata.takde signal.rasa tak puas kot habiskan waktuwaktu kita dengan dia.cuma,takkan lepas kehilangan dia tu kita nak menangis 24jam7hari-5tahun5bulan-tanpa henti kan.mungkin kita selalu mengharapkan 1 keajaiban.ruparupanya orang tu acah je.tak mati lagi pun.saje nak test.memang aci nak kena hentak je la kalau macam tu.tapi selalunya bila kehilangan seseorang yang disayangi tu,memang tu la yang diharapkan.pagipetangsiangmalam tunggu kemunculan miracle tu.aaah.mana mungkin.kena redha.dia da takde.kena ingat,cepatlambat perginya dia sebelum kita,kita akan menyusul.berdoa supaya dipertemukan semula di kehidupan abadiyang sebenar,SyurgaNYA.tu lebih nikmat kan?maka,siap sediakan diri.dia pergi tanpa signal,tibatiba.mungkin kita akan macam tu gak?siapa tahu.
[sebelum mata terlena-hijjaz]
+sebenarnya kita+mereka yang da pergi tu tak la jauh sangat.hanya dipisahkan oleh 1 garisan.
life-death.hanya 1 garisan yang memisahkan.+doa tu penghubung paling kuat.
kalau sayang sangat dekat dia yang da takde tu,teruskan berdoa untuk kebahagiaan dia.dia perlukan doa orang yang dia sayang kat dunia.dia perlukan doadoa kita.semoga dia tenang di alam sana.

23112009,
semoga kamu tenang disampingNYA,
chickenrice.

3 ale.ale.ale.ale:

kautsar. said...

haha ,
janji tetap janji kak oi !
orang melayu ni .
bagitwu cepat !
kalau tak kerat 1001 .
haha !

~chickenrice~ said...

haha.apa janjijanji melayu?ana ikut janji islam.lala.sengal la.takkan kat sini.sengetsenget.

kautsar. said...

benget benget ,
ye .
twu itu .
ym tau !