Monday, December 21, 2009

hiasan.

lokasi:sunway lagoon.
hadziq:eh.kenapa ramai orang kat sana?jom tengok.
...
CR:er.tak rasa kita kena tengok.jom naik balik.dadada.naiknaik.

*****

terpergi kat kawasan surf beach.surf.peh.macam yang najat kata,terkujat deh.bangganya berjalan ke sinisana tanpa pakaian?kalau lelaki yang siap dengan short pants tu masih boleh dipertimbangkan la kan.ni tak.perempuan.apa dia ingat aurat dia sama dengan lelaki ke?hadeh.gerun.kitorang pula yang segan tertengok diorang macam tu.macam mana boleh jadi macam ni?nak ikut style barat?alaa.come on la.kita kena maju.pulak.maju yang sampai mengundang kemurkaan DIA?maju yang membelakangkan DIA?maju yang menambahnambah dosadosa yang sedia ada?apa guna kalau hidup maju macam las vegas,tapi diberi title the hell of the world?tak berguna kalau maju macam mana sekali pun,tapi tak diredhai DIA.DIA baru nak uji sikit,bagi sikit kemajuan,da lupakan akhirat.lupa DIA yang beri semua tu.DIA beri pinjam.nak tunggu kena bala' segala bagai baru nak ingat DIA?baru la time tu nak menyebutpanggil nama DIA beribujuta kali?tunggu nyawa da kat hujung kepala baru nak menyesal dengan segala kemaksiatan yang dilakukan?
terlambat.


*****

apa ada dengan aurat wanita?

*****

pakai tudung.
pergi swimming pool.yeh.mandi.
buka tudung.plussh.
erk?
alasan:kalau pakai tudung,nanti telinga sakit.nanti rambut busuk.nanti rambut rosak.nanti rambut berbuah.takde pula dengar dia kata nanti berdosa.haiyai.
katanya kalau nak tutup aurat,kena ikhlas.baru la DIA terima.kalau buat paksa,nanti orang kata hipokrit.habis,bila nak ikhlasnya?tunggu sampai seru.bila serunya?bila DIA beri hidayah.hueh.agakagak kalau diri sendiri pun takde rasa nak berubah,DIA nak tolong tak?

0809/21122009,
wanita hiasa dunia,
seindah hiasan adalah wanita solehah,
[impian kasih-inteam]
chickenrice.

0 ale.ale.ale.ale: