Friday, February 12, 2010

teamwork.

1 keluarga itu ibarat sepinggan nasi.
kalau hanya ada nasi dalam pinggan,si pemangsa mesti macam tak berselera nak makan.kan?tak meriah je rasa nak makan nasi tu.
cuba pula kalau dibubuh macammacam laukpauk untuk dimakan bersama nasi tadi,mesti rasa macam tak sabarsabar nak makan+nak tambahtambah lagi kan.
+macam tu lah sebuah keluarga.
tak boleh hanya seorang berusaha membahagiakan keluarga.
hanya seorang buat kerjakerja di rumah.
tapi semuanya perlu bekerjasama untuk membahagiakan keluarganya.
kerana..
apa yang penting?

kerjaaasamaa.

*****

kita 1 keluarga walau bukan 1 rumah.
kita 1 jiwa walau bukan 1 nyawa.
kita 1 hati walau bukan 1 rasa.
jadi,jom bekerjasama untuk membahagiakan keluarga II kita ni.
jom jom jom.

*****

huwa.perancangan awal balik kampung.tapi tergendala kerana sebabsebab tertentu.
SOB.
tapi,boleh join kin+family lawan mercun dengan jiranjiran lain.yeye.
ok.bersedia nak sumbat telinga dengan earphone setiap malam lepas ni.ayoo.


1732/12022010,
ku biar kalam berbicara,
ku biarkan pena menulis,
moga terubat segala keresahan di jiwa,
tak pernah ku ingini,
chickenrice.

2 ale.ale.ale.ale:

.soft. said...

ouhhh. jeles.

~chickenrice~ said...

wahahaha.ana da penat jealous dengan nt punya gambargambar PRINT hari tu.bagi chance nak jealouskan nt balik eh.haha.tapi,jom samasama jealous dengan FD.