Thursday, May 27, 2010

kitaSAMA.

dengan nama ALLAH,
huraikan simpulan hati, akal, fikiran dan lidahku.

" Kami Benci _________ "
" Kami Anti-___________"
[sumber; pageFACEBOOK]


bilamana dia angkat takbir menyebut ALLAHU AKBAR,
kita juga angkat takbir menyebut ALLAHU AKBAR.

bilamana dia rukuk dan i'tidal,
kita juga rukuk dan i'tidal.

bilamana dia bersujud mengabdi diri pada Yang Selayaknya,
kita juga bersujud mengabdi diri pada Yang Selayaknya.

apa beza kita dan dia ?
sama.
sama-sama hina.
sama-sama lemah di sisi DIA.
takde istilah kau lagi hebat, kau lagi kuat, kau lain aku lain.
kau teruk aku bagus, kaukaukau-akuakuaku.

hakikatnya semua sama.
sebab DIA ciptakan kita itu asalnya sama.
dari setitis air mani yang HINA.


"sesungguhnya kami ciptakan manusia dari setitis mani dan kami mengujinya lalu kami menjadikannya mendengar lagi melihat.”
[AlInsan : 3]



tiada layaknya kita untuk menghina yang lain.
kerana kita semua sama.
menghina dia sama seperti menghina kita.
hanya DIA yang layak.
kerana hanya DIA Yang Maha Mulia.

*time-time exam ni lah boleh pula rasa macam kena havoc tengok budak-budak tak 'mumayyiz' kat facebook saling benci-membenci kawan sendiri. perhh. pening mata tengok. macam nak je buat page "Kami Benci Orang Yang Buat Page Kami Benci ____" -____-'

1903/27052010,
ku biar kalam berbicara,
ku biarkan pena menulis,
mengungkai segala cerita,
cerita seorang hamba futulis,
chickenrice.

2 ale.ale.ale.ale:

[AdibahAminuddin] said...

x boleh jadi ni.gambar anas masuk.pergh.jelesjeles.

~chickenrice~ said...

haha.masuk belakang je pun jealous ke.hadeh.habis, paling banyak gambar adibah yang ana ada kan.lalala.