Friday, June 25, 2010

keputusan.

dengan nama ALLAH,
huraikan simpulan hati, akal, fikiran dan lidahku.


"walaupun usaha dia sikit, dia dapat lebih. kita usaha banyak, dapat sikit. kerana mungkin ALLAH sengaja menguji. menguji kemantapan iman dia dan iman kita. menguji tahap kesyukuran kita dan dia. menguji tahap kebergantungan kita pada DIA. yang penting jangan STOP !"


lebih dia mungkin kerana usaha lebihnya.
kurang kita mungkin kerana kurangnya usaha.
tapi dia lebih walau usahanya kurang.
dan kita kurang walau usaha kita lebih.
kenapa kenapa kenapa ? tidakk. *ok, hiraukan.

bersabarlah, setiap usaha yang dilakukan ada balasannya.
bukan sekarang, esok.
bukan esok, lusa, bulan depan, tahun depan, depandepandepan..
jangan kecewa,
kerana ALLAH itu Maha Adil. :)

=====

Jalinan Mesra Tingkatan 3+ Tingkatan 5.
maka, dapatlah result.

"macam mana result?"
*makan biskut hup seng. (...)

rasa nak gelak, nak terharu, nak nangis, nak exam balik *ohh ini tidakk.
bersyukur dengan apa yang DIA beri.
alhamdulillah.
buat masa sekarang, itu yang terbaik dari DIA buat ana yang err. tak berapa rajin ? thehehe. >.< usahanya belum cukup hebat, macam mana nak dapat result yang cukup hebat, kan.
yeaa, GO GO GO !

=====
[mentor][mak][ana]
"komputer kena kurangkan. komputer buat budak-budak leka. dan sebenarnya komputer memenatkan otak budak-budak. bila otak penat, tak boleh study, tidur. zzz. tapi kalau baca Qur'an, solat sunat, alMathurat tu betul rehatkan minda."

"haa. dengar tu. komputer kurang. dah kena stop dah. blogblog apa semua tu."

"thehehe. *mana ada, mana ada. buat muka innocent je. T__________T maka ? jengjengjeng.

"ya ALLAH, bersihkan hatiku dari sifat munafiq, pekerjaanku dari sifat riyaa', lidahku dari berbohong, pandanganku dari khianat, kerana ENGKAU Maha Mengetahui apa yang disembunyikan oleh pandangan dan dirahsiakan oleh hati."

2154/25062010,
for things to change,
I must change first,
chickenrice.

0 ale.ale.ale.ale: