Saturday, September 4, 2010

selamat.

dengan nama ALLAH,
huraikan simpulan hati, akal, fikiran dan lidahku.


jom bercerita;

[A][mak A]
A seorang perempaun berbaju kurung dan bertudung labuh siap dengan handsocks+stokin bersiapsiap nak keluar. tibatiba azan asar. ok, jom solat dulu. maka, teruslah dia berwudhu' nak bersolat dengan pakai yang sedia terpakai seperti ada. tibatiba..

"eh A, mana boleh sembahyang tak pakai telekung. pergi pakai telekung sana, tutup aurat."

"tapi mak, pakai ni dah tutup aurat pun kan."

"dahdah, jangan degil, mak kata sembahyang pakai telekung, pergi cepat."

ok lah, taknak gaduh punya pasal, A pun turuti. ambil telekung solat. ok, selesai. maka, dia pun tanpa membuka telekung, terus bangun dan pergi ke pintu rumah untuk keluar. tibatiba lagi..

"eh A, kau mana pergi mana dengan telekungtelekung tu ni ?"

"saya nak jumpa B mak, ada discussion."

"kalau ye pun, buka lah dulu telekung tu."

"err. tapi tadi mak suruh A pakai telekung masa solat sebab tak lengkap tutup auratnya, jadi A nak keluar sekarang, kena lengkap tutup aurat, kena pakai telekung lah kan."

(...)

tutup aurat tu bukan waktu solat je, tapi SETIAP masa. S E T I A P M A S A.
smile.


=====

haa. tag kedua untuk tahun 2010.

haa. apa kaitan black+white ni dengan tag ? err. dalam tag ni, kena upload gambar diri sendiri dalam black+white. gambar sendiri. tapi kalau ada orangorang menyelit pun takpe. maka...

haa. gambar ni boleh kan ? hahaha. maaflah anda pengetag, saya penyegan. xD

=====

selamat raya semua. jangan main mercun. jangan main bunga api. jom main bunga RAYA. :)
dari chickenrice+friends.

till then, wassalam.

==closed==



"Allahumma, bersihkan hatiku dari sifat munafiq, pekerjaanku dari sifat riyaa', lidahku dari berbohong, pandanganku dari khianat, kerana ENGKAU Maha Mengetahui apa yang disembunyian oleh pandangan dan dirahsiakan oleh hati."

0920/25ramadhan1431H,
from HIM that I came,
to HIM that will I be returned,
chickenrice.

0 ale.ale.ale.ale: