Sunday, June 12, 2011

kembali.

dengan nama Allah,
huraikan simpulan hati, akal, fikiran dan lidahku.


"siapa yang keluar menuntut ilmu, maka ia berjuang fisabilillah hingga ia kembali."
[HR atTarmizi dan adDarimi.]

13 jun 2011.
selamat kembali ke sekolah.
mulakan hari dengan Bismillah.
semoga setiap langkah diiringi rahmah dan barakah.
^^,

"sesungguhnya malaikatmalaikat sentiasa menurunkan sayapnya (sebagai memuliakan dan menghormati) penuntut ilmu agama, kerana mereka suka dan bersetuju dengan apa yang penuntut itu lakukan."
[HR Abu adDarda' ra.]

jom jadi antara yang dinaungi. inshaAllah. :)

"Allahumma, bersihkan hatiku dari sifat munafiq, pekerjaanku dari sifat riyaa', lidahku dari berbohong, pandanganku dari khianat, kerana Engkau Maha Mengetahui apa yang disembunyikan oleh pandangan dan dirahsiakan oleh hati."

0211/12062011,
from HIM that I came,
to HIM that will I be returned,
chickenrice.



5 ale.ale.ale.ale:

MofarRahman said...

salam

selamat kembali ke skolah. sedut ilmu bebanyak insyaAllah.

*ergh.suka bebenor itam oren. nice theme.

(kantoi da lama tak melawat =.=")

hidayah zulkharnain. said...

salaam.inshaAllah berusaha menyedut sehabis mungkin. :)

*oren dengan apaapa pun memang nice.beauty. :D

(haha.dan kalau tak comment kat post tudung saya (2) tu memang tak terlawat kan.ngaa.takpelah,melawat bila DIA gerakkan hati untuk lawat,semoga redha DIA bersama.

MofarRahman said...

salammm

ehhhh. kesitu lak...

memang sebelum ni selalu cek lerh. cuma sebab theme dlu, susah nak follow, sebab xtau nk follow cane. skam da ada tup tup kt tepi tu, senang la nk update :)

(selalu datang okay =.=")

insyaAllah, semoga Dia redha bersama.amin)

btw, ITAM dengan apapa pun nice. bukan oren. heeee. (err. no offense)

wassalam!

hidayah zulkharnain. said...

haha.apa ke gelabah lah.

ohh ye.letaklah followers kat photos.speak.louder.susah nak tengok update.

MofarRahman said...

yelorh. gelabah gak laa. heee

hu? ade je atas tu follow. malu la nk letak. follower sikit. wt malu gugel je.