Thursday, September 8, 2011

last ?

dengan nama ALLAH,
huraikan simpulan hati, akal, fikiran dan lidahku.


"everybody has a past, eveybody lives present. change for good is not a sin though it will cost you blood and tears for a start."
[by; hlovate.]

betul dia cakap, JALAN ni memang susah. aku ada masa silam, kau ada masa silam. tapi tak salah kan kalau kau tak ungkit ? tak salah kan kalau aku mencuba untuk lebih baik ?

ye aku tak layak untuk berada kat JALAN ni. aku cuma nak jadi bermanfaat, kalau tak pada semua pun pada sebahagian yang aku rasa inshaAllah aku mampu. aku taknak jadi loser+useless macam dulu.

aku tak mampu nak ubah semua dalam satu masa. aku bukan robot yang senangsenang je boleh setkan apa yang kau nak suruh aku buat, apa yang kau taknak. iman aku memang turun naik, tapi aku bukan tak cuba untuk pertahankan. hati aku memang bolakbalik, tapi aku bukan tak cuba tetapkan.

kalau kau taknak bagi aku kekuatan, at least jangan lemahlemahkan. tapi kalau memang kau taknak aku berada terus kat JALAN ni sebab ketaklayakan aku, fine, I quit.

apa pun thanks bro, it's really hurts. :|

=====

*down*

==freezed==

"Allahumma, bersihkan hatiku dari sifat munafiq, pekerjaanku dari sifat riyaa', lidahku dari berbohong, pandanganku dari khianat, kerana Engkau Maha Mengetahui apa yang disembunyikan oleh pandangan dan dirahsiakan oleh hati."

2312/08092011,
from HIM that I came,
to HIM that will I be returned,
chickenrice.

3 ale.ale.ale.ale:

Anonymous said...

don't be sad hidayah(:
Allah nak uji hidayah mungkin .
jadikan komen-komen atau kata-kata yg dianggap melemahkan kita itu menjadi satu loncatan utk kita makin kuat utk terus jeehad dan berdakwah dijalanNYA. inshaAllah. jgn sedih tau! biar jelah org nk kata apa. yg pasti, kita dah mnjalankan tnggungjawab kita. Rasulullah pun penah kata : "sampaikan olehku, kepadamu even satuu ayat " mashaAllah ..

*smileeeeeee* :))

Anonymous said...

HIDAYAH , jangan putus asa , keep in your way now , biarkan semua tu , pedulikkan , HIDAYAH i know you can handle this , you are strong HIDAYAH , :)
COME ON superSAIYA ! :)

Anonymous said...

Hidayah dear, dont you ever give up. Be strong, its sound cliche maybe. BUT thats what i want from you. JUST BE STRONG. Expect for the best, be prepared for the worst, IGNORE WHAT OTHERS THINK and do your own thing! May Allah ease you, and always be there, beside YOU :) feel free to find me, Uhibbuki fillah.

sincerely,
teratai :D