Saturday, October 29, 2011

sekejap.

dengan nama ALLAH,
huraikan simpulan hati, akal, fikiran dan lidahku.


OK tengah rileksrilek. tibatiba Lina buzz, nak bagi something katanya. haa *suspen sekejap.* dan.. ini yang dia bagi !

linalayyinah:

You wanna know how I took this ? :D

kakLina : Fateh ! Look at hereee !! Please.
Fateh : TAK NAAK.
kakLina : PLEASEEEE. Look at the Camera !
Fateh : TAK NAKKK. *Geleng2.

Then, I just thought. But,

kakLina : KAK DAYAAAHH RINDUUU LAHH. Kita nak post kat dia nanti. CEPAT LAAA. Just Smile and Look at hereee ! Please. :DD *Sambil sedia nak click button.
Fateh : Alright. *SMILEE.

[Mukhayyam Darjah 4. ;) ]

*I just wanna you to know, bukan saya sorang Rindu awak.
*Dan bukan awak sorang Rindu dia. Ni buktinya. :)

[linalayyinah | tumblr.]

aaah serious terharu terkedu tersipu tersemua lah tengok ni. nampak macam simple je kan, alaa setakat tengok camera and smile apa lah sangat. tapi, untuk orangorang yang kenal siapa Muhammad Al-Fateh si kenit ni, akan tahu, betapa perihjerihnya nak dapat gambar dia. haaaa. susah tahu tak ! bukan sembarangan taktik boleh dapat gambar comel dia tu.

=====

OK gambar ni terbaik kan ? haha. muka macam rileks. padahal.. Fateh + Fikri berebut something. Fikri pegang benda tu. lepastu Fikri baik punya faham fikiran aku, dia cakap kat Fateh, "ambil gambar dulu, baru boleh dapat barang." lepastu Fateh pun muka comel je pandang camera, smileee+terus rampas barang dari Fikri. hahaha.

OK. suka yang ni. 1..2..3.. smile !

dari kiri; Fikri, Fateh, Afiq. (teamates Legend Galah Panjang yeah ! :D)
nah, gambar terakhir budakbudak ni untuk 2009 yang aku dapat. lepas snap je kena balik. sobb. dah besar dah budakbudak ni. belajar rajinrajin.


=====

OK. sekejap. recall memory dengan budakbudak. memory kat sana. yeah. rindu suasana tu. Fateh-Fikri-Lina, haa semua ni buat rindu nak ber'program' akhirakhir tahun ni. inshaAllah, untuk Disember ni, mari berprogram ! :))

=====

nak busy. busy macam dulu. biar dengan busy tu aku boleh lupakan segala dilemadilema jiwa ni. peh ayat. haha. yes, ustazHasrizal kata,

"perasaan tu jangan dilawan, jangan dilayan, tapi lupakan dengan cara sibukkan diri dengan aktivitiaktiviti kemasyarakatan+etcetc."

inshaAllah, you can do it bow !

"Allahumma, bersihkan hatiku dari sifat munafiq, pekerjaanku dari sifat riyaa', lidahku dari berbohong, pandanganku dari khianat, kerana Engkau Maha Mengetahui apa yang disembunyikan oleh pandangan dan dirahsiakan oleh hati."

0215/29102011,
from HIM that I came,
to HIM that will I be returned,
chickenrice.

0 ale.ale.ale.ale: